Allen samen in actie tegen lepra!

Allen samen in actie tegen lepra!

Op 26, 27 en 28 januari 2018 vond het campagneweekend van Damiaanactie plaats. Daarmee zetten wij onze strijd tegen lepra onverminderd verder. Kom alles te weten over het wie, wat, waar, waarom en wanneer van deze campagne.

Materiaal downloaden

• De warenhuistoelatingen hier downloaden
• Download hier enkele beelden van Nigeria
• Vind hier de aankondigingsteksten voor de gemeenten
• Een lange en een korte aankondigingstekst voor vrijwilligers
• Download de campagnebanner voor web, print en Facebook
• Download onze campagne-affiche

Fictieve levens

We dompelen ons steeds vaker onder in een virtuele wereld. Een wereld waarin we al spelend strijden om fictieve levens. Die kleine ontsnapping aan het echte leven kan soms deugd doen maar we mogen de werkelijkheid niet uit het oog verliezen. Dat is er eentje waarbij fundamentele waarden die voor ons vanzelfsprekend zijn niet voor iedereen gelden. Zoals de toegang tot de gezondheidszorg.

Lepra, een reëel probleem

De infectieziekte lepra slaat ook vandaag nog genadeloos toe. Jaarlijks worden er meer dan 220 000 nieuwe patiënten opgespoord. Lepra is een armoedeziekte; patiënten hebben dikwijls de middelen niet om medische hulp te zoeken. Maar de kans op een behandeling mag voor hen geen droom blijven. Wist je dat Damiaanactie met 50 euro een behandeling kan opstarten voor een patiënt? 50 euro volstaat dus om een écht leven te redden.

Samen een écht leven redden!

Onze januaricampagne mag dan wel afgelopen zijn, je kunt ons steeds steunen door een gift te doen op het rekeningnummer BE05 0000 0000 7575. Of bestel je pakjes stiften via campagne [at] damiaanactie.be of via onze webshop. Met de ingezamelde fondsen zorgen we ervoor dat patiënten gratis toegang krijgen tot gezondheidszorg en opnieuw hun plek vinden in de maatschappij.

Laten we samen in actie schieten tegen lepra. Laten we samen een écht leven redden.

Aankondigingsteksten

Vind hieronder aankondigingsteksten die vrijwilligers en gemeenten kunnen gebruiken om de campagneboodschap lokaal te verspreiden.

Wil je iets kwijt over dit artikel of heb je een vraag?

Laat het ons weten