Onze ambassadeurs

Onze ambassadeurs

De afgelopen jaren zetten verschillende BV's en nationale bekendheden zich in voor Damiaanactie. Stap heel eventjes in de voetsporen van onze ambassadeurs en ontdek hoe zij onze organisatie de afgelopen jaren steunden in België en daarbuiten.

Charlotte Leysen

Meter campagne Congo 2015
Deze kleurrijke televisiepresentatrice, zangeres én actrice ruilde haar vertrouwde Ketnet-omgeving in voor een iets ander plaatje. Ze trok samen met Damiaanactie naar Congo om daar de harde realiteit van tbc en lepra met eigen ogen te ontdekken. Ze praatte met patiënten en luisterde naar hun getuigenissen. Ze beseft nu meer dan ooit hoe belangrijk het is dat Damiaanactie kleur brengt in de levens van tbc-, lepra- en leishmaniasispatiënten wereldwijd.

Brahim

Peter campagne Congo in 2007
Een coole rapper met een klein hartje, dat is Brahim. De finalist van Idool trok in 2006 naar Kinshasa op vraag van Damiaanactie. Daar ontmoette hij verschillende patiënten, waaronder Junior. Junior is een straatjongen die aan lepra leed, maar door Damiaanactie genas hij. Hij spreekt met Brahim over zijn weg naar genezing. Het werd een emotionele reis voor Brahim. Lees het interview met Brahim onderaan de pagina.

Niels

Peter campagne Congo 2012
Niels Destadsbader verkocht samen met zijn F.C. De Kampioenen-collega Herman “Markske” Verbruggen de Damiaanstiftjes. Met veel enthousiasme en animatie lichtten ze de mensen in over tbc, leishmaniasis en lepra. Achteraf trokken ze samen naar Congo, een reis die veel indruk op hen maakte. Niels reisde met Damiaanactie ook naar India en Nicaragua.

Eddy Merckx

Peter campagne Congo 2007, en sindsdien ere-ambassadeur
In december bracht de grootste wielrenner aller tijden een bezoek aan Kinshasa, Congo. Hij maakte kennis met Nadège, een klein meisje dat aan tbc leed. Taferelen die hij niet snel zal vergeten. Herbeleef zijn reis; lees het interview onderaan.

Prinses Astrid

Erevoorzitster van Damiaanactie sinds 2010
Met haar erevoorzitterschap treedt prinses Astrid in de voetsporen van koningin Fabiola. Het Belgisch koningshuis heeft altijd al een grote affiniteit gehad met onze organisatie. Waarom dat zo is? Dat lees je in onderstaand interview.

Axel Witsel

De befaamde nummer 6 bij de Rode Duivels was klaar om ambassadeur voor Damiaanactie te worden in 2015. Maar omwille van tijdsgebrek kon hij het terrein op dat moment niet bezoeken. Hoewel hij dus niet officieel een ambassadeur voor de organisatie was, steunde hij de campagne dat jaar met affiches en aanmoedigende woorden aan alle vrijwilligers.

Wil je iets kwijt over dit artikel of heb je een vraag?

Laat het ons weten