Op het terrein

Op het terrein

Een logistiek medewerker in Guinee die geneesmiddelen tot bij de tbc-kliniek brengt. Een leprachirurg in India die patiënten op de operatietafel een betere toekomst bezorgt. Of een leishmaniasispatiënt in Bolivia die iedere avond bidt om genezing. Damiaanactie is verbonden met heel wat mensen wereldwijd.

Wij brengen jullie hun verhalen.
Vandaag: dr. Alberto Piubello

Dr. Alberto Piubello

Dr. Alberto Piubello heeft al heel wat diploma’s op zijn cv staan: een bachelor geneeskunde, master geriatrie, specialisatie in tropische geneeskunde en eentje in aids. Maar vandaag is hij vertegenwoordiger in Niger.

Dr. Elena Vargas

“Sociale steun is een erg belangrijk punt binnen Damiaanactie. Toen ik dat leerde, zag ik meteen een mooie toekomst voor mezelf weggelegd binnen de organisatie.” Maak kennis met Elena, onze medisch coördinator in Nicaragua.

Dr. Dipak Kumar Biswas

Dr. Dipak Kumar Biswas werkt al iets meer dan twee jaar voor Damiaanactie in Bangladesh. Hij maakt hier deel uit van het 580-koppig (!) team dat dagelijks in de weer is om lepra en tbc te bestrijden.

Dr. Pierre Umba

Dr. Pierre Umba nam in mei het roer over van dr. Pamphile Lubamba-Ngimbi als vertegenwoordiger voor Damiaanactie in DR Congo. Als arts gespecialiseerd in volksgezondheid heeft hij al 15 jaar op zijn teller staan bij de organisatie.

Dr. Michel Sawadogo

Burundi blijft slachtoffer van een politieke crisis. Maar dr. Michel is optimistisch “Ondanks alle moeilijkheden hebben we in Burundi ons eigen kantoor en een arts gespecialiseerd in MDR-TB.”

Dr. Armand Van Deun

Dr. Armand Van Deun staat aan de wieg van de 9 maanden behandeling voor multiresistente tuberculose. Een behandeling die vandaag wereldwijd aanbevolen wordt door de Wereldgezondheidsorganisatie.

Wil je iets kwijt over dit artikel of heb je een vraag?

Laat het ons weten