Bankdeposito's - geldinzameling

Bankdeposito's - geldinzameling

Net als afgelopen jaren kunnen Damiaanactie-medewerkers hun ingezamelde bedragen (van de stiftenverkoop of andere acties ten voordele van Damiaanactie) bezorgen aan de agentschappen van KBC, KBC Brussels en CBC. Op die manier kunnen de ingezamelde bedragen kosteloos aan Damiaanactie overgemaakt worden. Bovendien vergemakkelijkt dit systeem het centraliseren van de stortingen de opvolging van de betalingen.

Sta je in de KBC-database?

 • Om deze stortingen te kunnen verrichten, moet een KBC/CBC-bediende u kunnen terugvinden in de database van KBC. Als u al klant bent van KBC/CBC of KBC Brussels, dan hoeft u niks te doen: alles is in dat geval al in orde.

 • In het andere geval, is het belangrijk dat u zo spoedig mogelijk ¨¨een kopie** (recto/verso; van goede kwaliteit) van uw identiteitskaart en een attest van woonst, doorstuurt naar Alex Jaucot (alex.jaucot [at] damiaanactie.be), algemeen directeur van Damiaanactie. Zo zal de bediende van het agentschap van KBC/KBC Brussels/CBC in uw buurt u kunnen identificeren en de muntstukken/geldbriefjes kunnen overmaken aan Damiaanactie.

Vind je dichtstbijzijnde agentschap terug

Om een agentschap van KBC/KBC Brussels/CBC te vinden, kunt u een kijkje nemen op de volgende websites:

In Vlaanderen : https://www.kbc.be/particulieren/nl/kantoor.html?zone=topnav
In Brussel: https://www.kbcbrussels.be/particulieren/nl/kantoor.html?zone=topnav
In Wallonië : https://www.cbc.be/particuliers/fr/agence.html

Zodra u bepaald heeft naar welk agentschap u zal gaan, willen we u vragen om contact op te nemen met iemand van dat agentschap om hen te verwittigen van uw komst. Bovendien durven de openingsuren van de loketten soms verschillen van de openingsuren van de bank zelf.

Munstukken en/of bankbiljetten

U kunt zowel muntstukken als bankbiljetten afgeven in uw agentschap.

Wat de muntstukken betreft, moeten die in een beveiligde muntzak (een keep-safe) gestoken worden. Het maximumgewicht van een zak mag niet meer dan 10 kilo bedragen.
Een borderel « Stortingen in contanten EUR » moet ook ingevuld worden en afgegeven worden aan de loketbediende.

Op het borderel moet u volgende gegevens invullen:

 • Het rekeningnummer van Damiaanactie: BE44 7320 1613 0545
 • Uw naam en adres
 • Het bedrag dat in de keep-safe zit
 • De begunstigde: Damiaanactie vzw
 • Een vrije mededeling waarin uw naam vermeld staat en een nummer dat u geeft aan de storting

Bedrag schatten in functie van gewicht

Mocht u het bedrag niet weten, dan kunt u op basis van onderstaand tabel, het bedrag schatten in functie van het gewicht.

Bankbiljetten overmaken

Wat het overmaken van bankbiljetten betreft, heeft u verschillende opties:

 • U heeft een beperkt aantal biljetten en het loket van het agentschap is open:
  U kunt rechtstreeks het bedrag afgeven aan het loket en het bedrag storten op het rekeningnummer BE44 7320 1613 0545 van Damiaanactie.

 • U heeft meerdere briefjes en het loket van het agentschap is gesloten:
  U vraagt aan de bediende van het agentschap om u een cashkaart te geven. Met deze kaart zult u uw biljetten zelf kunnen storten door de functie « Overschrijving » van de bankautomaten te gebruiken, die u aan de ingang van elk agentschap vindt. Vergeet u niet op voorhand het geld te tellen zodat u, als u de biljetten in het automaat steekt, het bedrag kunt bevestigen, op het moment dat de automaat u dat vraagt.

 • U heeft een groot aantal bankbiljetten:
  U sorteert die eerst en maakt gebruik van de bandjes voor geldbriefjes. U steekt de briefjes in de keep-safe voor biljetten en geeft die keep-safe, samen met het ingevulde borderel aan de bediende van het agentschap.

U moet in elk geval, zowel voor de muntstukken als voor de bankbiljetten, de ontvangen reçu’s goed bewaren. Het bedrag van de stortingen overgemaakt via keep-safe is altijd onder voorbehoud van de telling die door G4S gebeurt.

Breng ons op de hoogte

Tenslotte willen we u vragen om een mailtje te sturen naar onze hulpboekhoudster bij Damiaanactie, Marie Bayizere (Marie.Bayizere [at] damiaanactie.be) als u via dit systeem van KBC geld heeft overgemaakt.
Voor elke bijkomende inlichting, kunt u contact opnemen met ons op het nummer 02 422 59 30.

Extra materiaal nodig?

U zult een kit ontvangen met al het nodige materiaal: keep-safes voor muntstukken, keep-safes voor bankbiljetten, borderellen, bandjes voor bankbriefjes. Mocht u dringend extra materiaal nodig hebben, dan kunt u ook rechtstreeks contact opnemen met KBC via mail (francois.deharven [at] cbc.be). Gelieve dan uw contactgegevens op mail te zetten zodat KBC u het materiaal kan opsturen.

Wil je iets kwijt over dit artikel of heb je een vraag?

Laat het ons weten