Persberichten

Persberichten

Prinses Astrid aanwezig op slotoverleg Internationale Federatie voor Leprabestrijding

Als stichtend lid van de Internationale Federatie voor Leprabestrijding (ILEP), verwelkomt Damiaanactie als gastland verschillende leden en sprekers tijdens Algemene vergadering van de federatie. Op woensdag 10 oktober gebeurt dit in aanwezigheid van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Astrid, ere-voorzitster van Damiaanactie.

De Internationale Federatie voor Leprabestrijding (ILEP) opgericht in 1966 is de overkoepelende organisatie van dertien ngo's die lepra bestrijden. De leden zijn samen werkzaam in 66 landen waar 60 miljoen dollar terecht komt bij 700 projecten en 2,5 miljoen jaarlijks wordt besteed aan onderzoek.

ILEP focust internationaal op een Triple Zero-strategie in de strijd tegen lepra. De doelstelling van deze strategie zijn samen te vatten in drie punten: samen stoppen we de transmissie van lepra, voorkomen we handicaps als gevolg van lepra en strijden we tegen het stigma rond deze armoedeziekte. Jaarlijks focussen de leden op deze strategie en de bijhorende problematiek tijdens een overkoepelend overleg, in 2018 vindt dit plaats op 9 en 10 oktober in Brussel.

Op woensdag 10 oktober wordt het tweedaagse overleg afgesloten in aanwezigheid van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Astrid, ere-voorzitster van Damiaanactie. Zij woont de afsluitende presentaties bij en neemt nadien de tijd voor verschillende gespreken met de deelnemers waaronder het panel van personen getroffen door lepra.

Meer informatie:
Voor meer info kun je terecht bij Line Lismont
line.lismont [at] damiaanactie.be
gsm 0488 625 645

Wil je iets kwijt over dit artikel of heb je een vraag?

Laat het ons weten