Charlotte is kiesk(l)eurig? Wij ook!

Charlotte is kiesk(l)eurig? Wij ook!

Charlotte Leysen van Ketnet bekent kleur als meter van Damiaanactie. Daarom prijkt ze op onze nieuwe affiche in een shirt met dezelfde kleuren als onze stiftjes.

Zwart, rood, groen en blauw: dat zijn de kleuren van de Damiaanactiestiftjes. Rood, groen en blauw zijn ook de streepjes op het t-shirt van Charlotte Leysen, onze nieuwe ambassadrice. Toeval? Allesbehalve! Want rood, groen en blauw zijn niet alleen primaire kleuren die levens redden. Ze hebben voor Damiaanactie ook een diepere betekenis.

Rood
Rood staat symbool voor gedrevenheid en geestdrift. Twee karaktereigenschappen die onze vrijwilligers en medewerkers kenmerken – zowel in België als in onze actielanden.

Blauw
Blauw is de kleur van inspiratie en vertrouwen. De inspiratie die Damiaanactie heeft om mensen te redden, en het vertrouwen van de patiënten om in ons te blijven geloven.

Groen
Groen verwijst naar hoop en genezing. Wij geven nooit de hoop op, gaan altijd tot het uiterste. Met één missie voor ogen: zoveel mogelijk tbc- en leprapatiënten genezen.

En zwart dan?
Zwart weerspiegelt onze belofte: dat we ons onverminderd blijven inzetten. Een belofte die we graag maken … zwart op wit.

Wil je iets kwijt over dit artikel of heb je een vraag?

Laat het ons weten