De 'Week van de Vrijwilliger'

De 'Week van de Vrijwilliger'

Van 28 februari tot en met 8 maart is het ‘week van de vrijwilliger’. De perfecte gelegenheid om elke dag "een vrijwilliger" in de kijker te zetten. Maak kennis met enkele van onze sterkhouders.

Uit cijfers blijkt dat Vlaanderen maar liefst 900.000 vrijwilligers telt. De reden waarom ze dit doen, de manier waarop, en de intensiteit van hun inzet is verschillend voor elk van hen. Damiaanactie heeft "vrijwilligers in alle soorten". Het meest bekende type vrijwilliger binnen Damiaanactie is ongetwijfeld "de stiftjesverkoper" tijdens ons campagneweekend. Maar er zijn er nog meer.

We vinden de ‘week van de vrijwilliger’ dan ook de perfecte gelegenheid om elke dag "een vrijwilliger" in de kijker te zetten. Wie zijn ze, wat doen ze, hoe beleven ze hun opdracht… Kom het deze week dagelijks te weten en maak kennis met enkele van onze sterkhouders:

Ontdek deze week dat er ook ongetwijfeld dingen zijn die onze vrijwilligers gemeenschappelijk hebben en die kenmerkend zijn voor ‘De Damiaan-vrijwilliger’: gratis-en-voor-niks, door weer en wind, met veel goesting, passie en engagement voor de vele lepra- en tbc-patiënten.

Daarom willen we nu alvast al onze vrijwilligers ontzettend bedanken! Want zonder vrijwilligers geen Damiaanactie, laat dat duidelijk zijn.

Wil je iets kwijt over dit artikel of heb je een vraag?

Laat het ons weten