Gevloerd door tbc

Gevloerd door tbc

Mohammed Lamil (28 jaar) woont in Guinee. Hij was ooit professioneel bokser. Nu heeft hij die kracht niet meer om in de ring te staan. Hij kreeg een jaar geleden tbc.

Mohammed zit verveeld op zijn ziekenhuisbed voor zich uit te staren. Zijn vrouw wuift hem koelte toe terwijl ze met hun 12 jaar oude zoon babbelt.

Mohammed is professioneel bokser*. Maar toen hij dit jaar mee wilde doen aan een bokskampioenschap in Senegal besefte hij dat het niet goed ging met zijn gezondheid. Hij voelde zich al een tijd onwel maar negeerde de klachten. Hij hoestte en had vaak koorts. En de spieren in zijn armen werden steeds dunner.

Hij moest en zou dat kampioenschap winnen. Maar boksen lukte niet meer. Hij verloor alle kracht in zijn armen en was te moe om een wedstrijd van 45 minuten vol te houden. Hij was zo zwak dat hij werd opgenomen in het ziekenhuis. ‘Tbc’ was de diagnose.
Mohammed laat zich niet zomaar uit het lood slaan. “Ik ben hier nog maar een week, maar het gaat al beter met me. Straks ben ik genezen en ga ik weer boksen. En volgende keer zal ik die wedstrijd winnen!”

Mohammeds zoon kijkt geanimeerd naar zijn vader. “Ik word later ook bokser, net zoals mijn vader.”

Wil je iets kwijt over dit artikel of heb je een vraag?

Laat het ons weten