Tijdelijke projectmedewerker educatief aanbod

Tijdelijke projectmedewerker educatief aanbod

Voor de ondersteuning van haar educatieve werking is Damiaanactie op zoek naar een tijdelijke Projectmedewerker educatief aanbod. Je maakt deel uit van het Departement communicatie en werkt samen met de verantwoordelijken voor de educatieve werking en de editors voor het ontwikkelen van een educatief pakket.

Binnen haar educatieve opdracht ontwikkelt Damiaanactie elk schooljaar een nieuw pakket voor scholen van het lager onderwijs t.e.m. de eerste graad van het middelbaar onderwijs. Daarbij willen we een zo groot mogelijke leerwinst en motivatie bekomen bij de leerlingen en ervoor zorgen dat het pakket een zo groot mogelijke gebruiksvriendelijkheid en didactische flexibiliteit oplevert voor de leerkrachten. De basis van dat pakket vormt enerzijds een geïllustreerd verhaal voor de kleinsten en een educatieve film over een projectland voor de oudere leerlingen anderzijds. Vertrekkend daarvan ontwikkelen we een aantal tools voor leerkrachten en animatoren om onze werking op een bevattelijke en boeiende manier in de klassen te brengen.

Functie

 • In overleg met het educatief team ontwikkel je verschillende educatieve tools: conceptueel en inhoudelijk.
  Je bent verantwoordelijk voor de jou toegewezen projecten en begeleidt deze van a tot z; je volgt het creatie- en het productieproces en de bijhorende planning nauwgezet op.

 • Je communiceert, overlegt en rapporteert op regelmatige basis binnen het team en met eventuele externe medewerkers.
  In het ontwikkelen van de educatieve tools leg je een brug tussen onze werking als medische ontwikkelings-ngo, de klaspraktijk, de opgelegde eindtermen en de ontwikkelde leerplannen. Hierbij hou je rekening met de doelstellingen in beide landsdelen (NL & FR).

 • Je waakt over de conceptuele en didactische lijn.

 • Je denkt en werkt mee aan de ontwikkeling van (vernieuwende) methodieken en leermiddelen (bv. ook via nieuwe media) om zowel het educatief pakket zelf als de omkaderende tools voor animatoren vorm te geven.

 • Je begeleidt mee de omkaderende processen voor animatoren (recrutering, tools en vorming).

 • Je staat mee in voor het doelgericht en efficiënt verspreiden en bekend maken van het educatief aanbod: je ontwikkelt in samenwerking met het communicatieteam het daartoe nodige communicatiemateriaal en onderzoekt en installeert (nieuwe) geschikte communicatiekanalen hiervoor.

Profiel

 • Inhoudelijke, creatieve en redactionele kwaliteiten zijn een basisvereiste

 • Je kent de wereld van het onderwijs en haar partners, en hebt ervaring in de ontwikkeling van onderwijsmiddelen, alsook affiniteit met ontwikkelingssamenwerking en de ngo-sector

 • Je kunt zelfstandig plannen en werken, maar tegelijk ben je ook teamgericht en leef je teamafspraken na

 • Je werkt nauwgezet en tot in detail volg je de jou toegewezen projecten en taken op

 • Je kan uiteenlopende informatiestromen en doelstellingen stroomlijnen en gestructureerd vertalen naar een eindproduct

 • Je hebt een perfecte kennis van één van de 2 landstalen (NL of FR) en beheerst de andere landstaal op een meer dan behoorlijk niveau

 • Je bent stressbestendig, flexibel en voelt je thuis in een multidisciplinair en meertalig team

 • Je hebt minimum 2 jaar relevante ervaring

 • Je hebt een rijbewijs B

Ons aanbod
Damiaanactie biedt een stimulerende, internationale werkomgeving aan met veel ruimte voor creativiteit en innovatieve ideeën. Een voltijds of 4/5de contract van bepaalde duur (6 maanden). Een aantrekkelijk salaris, 13 de maand, hospitalisatie- en groepsverzekering, interessante extra-legale voordelen. Ook freelancers komen in aanmerking om te solliciteren voor deze functie.

Ben jij onze man of vrouw?
Stuur dan je cv en motivatiebrief ten laatste op 11 januari 2019 naar leslie.preudhomme [at] damiaanactie.be. Interviews met geselecteerde kandidaten vinden plaats tijdens de eerste week van februari 2019.

Wil je iets kwijt over dit artikel of heb je een vraag?

Laat het ons weten