Gezocht: vrijwillige animatoren!

Gezocht: vrijwillige animatoren!

Jij als animator verzorgt presentaties in scholen. Je kijkt samen met leerlingen naar onze campagnefilm en geeft achtergrond. Met veel vuur vertel je en inspireer je jongeren om zelf actie te ondernemen.

Damiaanactie trekt elk jaar met de campagnefilm naar Nederlandstalige scholen in Vlaanderen en Brussel. Vorig jaar bereikten we 64.178 leerlingen en dit via 870 sessies in net geen 500 scholen. Dit jaar heet de film ‘Buitenspel’ en zakken we af naar Burundi, waar we kennismaken met 2 patiënten (Faustine en Ghislain). Zij worden buitenspel gezet door lepra en TBC.

Wat hebben wij te bieden:

  • Meerdere vormingsmomenten per jaar. De opleiding richt zich zowel op de inhoudelijke kennis over de ziektes (lepra, berglepra en TBC), projecten, projectland zelf als de bouwstenen in de campagnefilm. Ook op didactisch, praktisch en technisch vlak is er ondersteuning voorzien.
  • Daarnaast vinden we het ook belangrijk om een plek van collegialiteit te creëren. De vormingsmomenten zijn bij uitstek het moment om in dialoog te gaan met andere animatoren. En na het harde werk voorzien we ook altijd een ontspannende activiteit om iedereen te bedanken.
  • We zorgen voor de juiste verzekeringen en onkostenvergoedingen, zodat je goed beschermd aan je engagement kan beginnen.

Wanneer:
Van 4 januari tot 5 februari kan je je 1 of meerdere dagen per week vrijmaken.

Waar:

  • We streven ernaar dat je maximaal 30 km moet rijden om op je bestemming te geraken.
  • In scholen uit alle onderwijsnetten, van het 1ste leerjaar tot het 6de middelbaar, alle onderwijsrichtingen en onderwijsniveaus.

Wie zoeken we:

  • Mensen die geen schrik hebben om voor (grote) groepen van leerlingen te staan.
  • Mensen die zin en goesting hebben om leerlingen te begeesteren over de werking van Damiaanactie en de armoedeziektes waar we tegen strijden (lepra, berglepra en TBC).
  • In het bezit bent van een rijbewijs B en een eigen wagen.

Interesse:
Neem contact op met onze vrijwilligerscoach.
Nancy De Backer
Nancy.debacker [at] damiaanactie.be of 0475 23 24 26

Wil je iets kwijt over dit artikel of heb je een vraag?

Laat het ons weten