“Ik zet me dit jaar dubbel in voor Damiaan”

“Ik zet me dit jaar dubbel in voor Damiaan”

Paul Gernay, grote fan van Damiaan, neemt binnenkort een vliegende start in de 20km door Brussel. Samen met zoon Maxim wil hij zo voldoende geld inzamelen om de behandeling van een tiental leprapatiënten te financieren.

“Al 15 jaar werp ik me in de strijd voor Damiaanactie”, vertelt Paul. “Samen met vijf vrienden vormen we het Damiaanactie-comité van de gemeente Meulebeke. Naast de verkoop van de bekende stiftjes vertoon ik ook elk jaar de campagnefilm van Damiaanactie aan de kinderen in de scholen waar ik lesgeef. En sinds vorig jaar loop ik dus ook mee in de 20km door Brussel, samen met mijn zoon Maxim”.

“Mijn motivering? Door mijn inzet kan ik de verplegers en dokters van Damiaanactie helpen om melaatsen te behandelen en te genezen. De zieken zelf zijn te arm om hun geneesmiddelen te betalen. Dus als wij niet in actie schieten, dan kan het werk van Pater Damiaan niet worden verdergezet.”

"Vorig jaar had ik het geluk om Constant, Damiaanactie-verpleger in Congo, te ontmoeten. Constant vertelde mij dat hij dit jaar 7 projecten rond hulp aan melaatsen had ingediend. Dit jaar worden er alvast twee opgestart. De andere vijf moeten nog even wachten. Ik vond dit zo jammer en zet me dit jaar dan ook dubbel in om geld op te halen.”

Wil je iets kwijt over dit artikel of heb je een vraag?

Laat het ons weten