Je samen met vrienden inzetten voor het goede doel

Je samen met vrienden inzetten voor het goede doel

An-Sofie Bamps (16) maakt dit jaar deel uit van het Karmateam, een groep vrijwilligers van de scholengroep KS Diest die via ludieke acties geld inzamelt voor Damiaanactie.

Ieder schooljaar zet het Karmateam verschillende originele acties ten voordele van Damiaanactie op touw. Aan het einde van de rit mag de groep telkens op inleefreis of bouwkamp naar een van de landen waar de organisatie actief is.

De KarmaVan
“Elk jaar organiseren we een KarmaParty, een KarmaQuiz en een KarmaVan. Dat is een caravan waarin 2 studenten een week lang op de speelplaats logeren en allerlei uitdagingen aangaan”, vertelt An-Sofie. “Maar het Karmateam hield in het verleden ook al een Damiaanactie-Driekoningen, een infosessie over respect, een kerstactie, en noem maar op.”

Stiftenverkopers rekruteren
Ook gaat het Karmateam in de school ieder jaar op zoek naar stiftenverkopers voor het campagneweekend. “Ik heb zelf een paar jaren stiften verkocht in de supermarkten in Diest, en vind dat heel fijn om te doen. Ik sta daar dan ook altijd supergemotiveerd, en dat helpt wel bij de verkoop”, lacht An-Sofie.

Gewoon doen!
“Waarom jij ook stiften moet verkopen tijdens het campagneweekend? ’t Is superleuk, want je zet je samen met je vrienden in voor het goede doel. Gewoon doen zou ik zeggen!”

Je kan An-Sofie en de andere leerlingen van KS Diest terugvinden tijdens het campagneweekend van 25, 26 en 27 januari in volgende deelnemende supermarkten in Diest en Scherpenheuvel: Colruyt Diest en Scherpenheuvel, Delhaize Diest en Carrefour Diest

Meer informatie over een stiftenverkoop
Schrijf jezelf in voor een stiftenverkoop

Wil je iets kwijt over dit artikel of heb je een vraag?

Laat het ons weten