Kanahiya overwint multiresistente tuberculose

Kanahiya overwint multiresistente tuberculose

Kanahiya Lal is 41 jaar, en heeft 4 kinderen. Hij komt uit Bihar. Hij werd getroffen door tuberculose, net als zijn gezin, en kreeg het zwaar te verduren. Gelukkig kruiste Damiaanactie zijn pad. Lees hier zijn verhaal.

In 1992 werd Kanahiya Lal voor het eerst getroffen door tuberculose. Na een behandeling bij een privé arts, trekt hij met zijn gezin naar Delhi, waar hij aan de slag gaat als boekbinder.

Het leven was mooi tot in 2012, wanneer Kanahiya’s oudste dochter zwaar ziek wordt. Het is multiresistente tbc, een uiterst hardnekkige en moeilijk te genezen vorm van tuberculose. Het meisje wordt behandeld in het centrum van Damiaanactie in Delhi.

Datzelfde jaar krijgt ook Kanahiya zelf multiresistente tbc, net als zijn 3 andere kinderen. De 5 zieken worden tegelijkertijd behandeld in de gezondheidspost van Damiaanactie. Toch moet Kanahiya zijn huis verkopen om zijn gezin te onderhouden.

Het is een zware strijd, maar langzaamaan kan Kanahiya weer aan het werk. Hij gaat aan de slag als chauffeur van een riksja. Tegelijkertijd kan het gezin rekenen op Damiaanactie voor de nodige voeding.

Na twee jaar van ontbering wordt Kanahiya genezen verklaard. Dan is het mei 2014. In het kader van haar ‘Care after Cure’-programma schenkt Damiaanactie hem een batterij voor zijn riksja.

Vandaag staat Kanahiya weer volledig op eigen benen. Gezond en wel. Hij brengt nog regelmatig een bezoekje aan het gezondheidscentrum van Damiaanactie, en moedigt de patiënten aan om hun behandeling voort te zetten. Hij weet als geen ander dat je tbc kan overwinnen.

Wil je iets kwijt over dit artikel of heb je een vraag?

Laat het ons weten