Kerstactie Pro League: recordeditie voor Damiaanactie

Kerstactie Pro League: recordeditie voor Damiaanactie

De veiling van de shirts en special items van de Pro League ten voordele van Damiaanactie liep de voorbije nacht af. De derde editie van deze actie waarbij de Pro League, clubs, partners en supporters zich inzetten voor Damiaanactie kan een positieve balans voorleggen.

Met de veiling van de shirts en unieke items werd 92.300 euro opgehaald voor Damiaanactie, enkele honderden euro meer dan vorig jaar.

Stijn Van Bever, CSR-Manager van de Pro League is erg tevreden met het behaalde resultaat. “Het succes van de Kerstactie is het resultaat van de inzet van onze clubs clubs, de medewerkers en onze partners, en uiteraard vooral van de vrijgevigheid van supporters die nu reeds drie jaar een bijzonder mooi bedrag samenbrengen voor Damiaanactie. Deze Kerstactie toont zo jaar na jaar het warme hart van de Belgische voetbalfamilie.

De Pro League en Damiaanactie bedanken alle supporters en clubs voor hun engagement en uiteraard ook alle hoofdsponsors van de clubs en mediapartners zonder wie deze actie en de mooie opbrengst ervan niet mogelijk zou zijn. Van harte bedankt!”

Ook Alex Jaucot, Algemeen Directeur van Damiaanactie is bijzonder opgetogen: “We hadden ervan gedroomd om het record van vorig jaar te evenaren, maar nu hebben we het zelfs licht overtroffen, fantastisch! Voor het derde jaar op rij zijn we dan ook bijzonder getroffen door de warmte die leeft binnen de Belgische voetbalwereld. Duizenden supporters hebben hun warm hart getoond door een bod uit te brengen op het shirt van hun favoriete voetbalheld, en ook de steun en goodwill van de
clubs, de spelers en partners was groots.

Deze veelvouden van 40 euro, het bedrag dat nodig is om één lepra-of tbc-patiënt te behandelen, geven de werking van Damiaanactie een stevige duw in de rug. Maar liefst 2.307 levens kunnen we redden met de opgehaalde 92.300 euro, en dit dankzij de fans, de spelers en de clubs van de Pro League. Van harte dank allemaal!"

Het shirt dat de voorbije nacht afklokte op het hoogste bedrag is dat van Club Brugge-spits Jelle Vossen. Zijn shirt bracht 1450 euro op. Vossen wordt gevolgd door het RSC Anderlecht-duo Youri Tielemans (1000 euro) en Lukasz Teodorczyk (920 euro) en zijn ploegmaat Ruud Vormer (750 euro).

De top 5 wordt vervolledigd door de afscheidnemende Wilfred Ndidi (KRC Genk) met 650 euro. Het hoogste bod van de Kerstactie ging naar de wedstrijd naar keuze met Peter Vandenbempt, waar maar liefst 4800 euro voor geboden werd. Ook de kwartfinale van de Champions League (2050 euro), de JPL wedstrijd achter de schermen (2000 euro) en de trainingssessie met Wesley Sonck (951 euro) brachten heel wat geld op voor Damiaanactie.

Wil je iets kwijt over dit artikel of heb je een vraag?

Laat het ons weten