Kerstactie Pro League behaalt absoluut record: Bedankt supporters!

Kerstactie Pro League behaalt absoluut record: Bedankt supporters!

De Pro League + Kerstactie is uitgedraaid op een waar droomresultaat. De veiling van de truitjes en specials bracht dit jaar immers maar liefst 90.000 euro op voor Damiaanactie, een absoluut record.

Ludwig Sneyers, CEO van de Pro League is bijzonder blij met de balans van deze Kerstactie: “Dat supporters niet alleen een hart hebben voor hun club, maar ook voor zij die het moeilijk hebben, wordt zo nog maar eens bewezen. De Pro League en Damiaanactie wensen in de eerste plaats alle supporters en clubs te bedanken voor hun inspanningen. Ook de partners die de actie mogelijk maakten, willen we van harte bedanken.”

Ook Carla Reynders, Directeur Communicatie van Damiaanactie is bijzonder tevreden: “Het resultaat van het partnership met de Pro League overtreft onze verwachtingen.
We wensen in de eerste plaats uitdrukkelijk alle supporters te bedanken die hun steentje hebben bijgedragen, maar ook een woordje van dank voor alle clubs en hun spelers die deze Kerstactie ondersteunden.
Met deze veelvouden van 40 euro, het bedrag dat nodig is om één lepra-of tbc-patiënt te genezen, kan Damiaanactie op volle kracht haar werking in het nieuwe jaar verder uitbouwen. Maar liefst 2.250 levens kunnen we redden met de opgehaalde 90.000 euro, en dit dankzij de fans en clubs van de Pro League. Bedankt allemaal!"

Het podium van deze Kerstactie kleurt volledig blauw-zwart. Het populairste shirt van deze Kerstactie is dit van Matthew Ryan van Club Brugge, met 1.870 euro. Op een tweede plaats komt Timmy Simons (1.641 euro). Het podium wordt vervolledigd door Lior Refaelov. Zijn shirt werd door een supporter gekocht voor 1.520 euro. Zij worden gevolgd door Dennis Praet. Het shirt van de RSCA-middenvelder klokte af op 1.220 euro.

De “avond Champions League met Johan Boskamp” ging van de hand voor het prachtige bedrag van 5.200 euro. Belgie-Cyprus met Peter Vandenbempt voor 2.550 euro. Het etentje met de presentatoren en analysten van Stadion kreeg als hoogste bod 960 euro, terwijl de “match naar keuze uit de JPL bij de tv-crew” voor 1.320 euro verkocht werd. Bij de shirts gedoneerd door ex-spelers uit onze competitie wordt de leiding aangevoerd door Gert Verheyen. Voor het shirt waarin Verheyen speelde op het WK 1994 in Frankrijk, bood een supporter 405 euro.

De winnaars van de truitjes worden zo snel mogelijk gecontacteerd. Zij zullen de truitjes kunnen afhalen in de fanshop van de desbetreffende club.
Hierbij nog eens de top vijf van de populairste shirts :

  1. Club Brugge - Matthew Ryan - € 1.870
  2. Club Brugge - Timmy Simons - € 1.641
  3. Club Brugge - Lior Refaelov - € 1520
  4. RSC Anderlecht - Dennis Praet - € 1220
  5. Club Brugge - Victor Vazquez - € 1040

Wil je iets kwijt over dit artikel of heb je een vraag?

Laat het ons weten