Kerstactie Pro League groot succes: bedankt supporters!

Kerstactie Pro League groot succes: bedankt supporters!

De 7de editie van de Kerstactie van de Pro League, waarbij clubs, partners en supporters zich inzetten voor het goede doel was alweer erg succesvol. De veiling van de truitjes en specials bracht dit jaar maar liefst 92.000 euro op voor Damiaanactie, alweer een nieuw record.

Ludwig Sneyers, CEO van de Pro League is bijzonder blij met de balans van deze Kerstactie: “Supporters tonen dat ze niet alleen een hart hebben voor hun club, maar ook voor zij die het moeilijk hebben. De Pro League en Damiaanactie wensen in de eerste plaats alle supporters en clubs te bedanken voor hun inspanningen. Ook de partners die de actie mogelijk maakten, willen we van harte bedanken.”

Ook Alex Jaucot, Algemeen Directeur a.i. van Damiaanactie is bijzonder tevreden: “Voor het tweede jaar op rij is de Kerstactie een waar succes, we zijn ontzettend dankbaar voor deze schitterende opbrengst! Hartelijk dank aan alle supporters die hun steentje hebben bijgedragen door een bod uit te brengen op het shirt van hun voetbalhelden, maar ook aan alle clubs en hun spelers die deze Kerstactie hebben ondersteund.

Met deze veelvouden van 40 euro, het bedrag dat nodig is om één lepra-of tbc-patiënt te genezen, kan Damiaanactie op volle kracht haar werking in het nieuwe jaar verder uitbouwen. Maar liefst 2.300 levens kunnen we redden met de opgehaalde 92.000 euro, en dit dankzij de fans en clubs van de Pro League. Bedankt allemaal!"

Het shirt dat de voorbije nacht afklokte op het hoogste bedrag van maar liefst 1680 euro is dat van OHL youngster Leandro Trossard. Na hem komen 2 spelers van Club Brugge, Boli Bolingoli (1470 euro) en Jelle Vossen (1461 euro). De top 5 wordt vervolledigd door Dennis Praet (RSCA) en Sven Kums (KAA Gent) ,met respectievelijk 1240 en 966 euro.

Het hoogste bod van de Kerstactie ging naar de wedstrijd naar keuze met Peter Vandenbempt, waar 2400 euro voor geboden werd. Ook de kwartfinale van de Champions League (2060 euro) en de JPL wedstrijd achter de schermen (1760) brachten heel wat geld op voor Damiaanactie.

De winnaars van de truitjes worden zo snel mogelijk gecontacteerd. Zij zullen de truitjes kunnen afhalen in de fanshop van de desbetreffende club.

IN DE PERS

Wil je iets kwijt over dit artikel of heb je een vraag?

Laat het ons weten