Kerstactie Pro League: op naar een mooi resultaat voor Damiaanactie

Kerstactie Pro League: op naar een mooi resultaat voor Damiaanactie

Met het kerstvoetbal in de Jupiler Pro League van vandaag en morgen gaat ook de laatste rechte lijn in van de Kerstactie van de Pro League ten voordele van Damiaanactie. Na de ploegen uit de Proximus League zijn vandaag en morgen de spelers uit de Jupiler Pro League te zien in de unieke shirts die ten voordele van Damiaanactie geveild worden via 2dehands.be

Kaap 70.000 euro gerond
Op twee dagen van het einde van de Kerstactie werd vandaag de kaap van 70.000 euro gerond. Het populairste shirt is dat van RSC Anderlecht Golden Boy Youri Tielemans, waar reeds 1000 euro voor geboden werd, gevolgd door zijn ploegmaat Lukasz Teodorczyk (915 euro) en Jelle Vossen van Club Brugge (825).

De populairste ploeg uit de Jupiler Pro League volgens de veiling is Club Brugge. Fans boden intussen reeds 10.000 euro voor de shirts van Blauw-Zwart. In de Proximus League zijn het de shirts van SK Lierse en Antwerp die voorlopig het meest gegeerd zijn in de veiling.

Bij de specials in het (intussen traditiegetrouw) de wedstrijd aan de zijde van Sporza radiocommentator Peter Vandenbempt die bijzonder goed scoort. Fans van de radiojournalist boden intussen maar liefst 3000 euro voor een voetbalavond aan de deskundige zijde van Peter Vandenbempt. Ook de trainingsessie met Wesley Sonck is populair. De biedingen lopen intussen tot
1000 euro voor een training door de voormalige topscorer.

Verrassingsitems
Op de voorlaatste dag van de Kerstactie willen Damiaanactie en de Pro League de fans nog verrassen met een nieuw item in de veiling. Zo wordt er van elke club uit de Pro League een bijzondere bal geveild, gesigneerd door de spelers van elke club. Je kunt deze ook vinden via bit.ly/2hSnggN.

Samen met de fans, de partners en alle 24 Pro League clubs hopen de Pro League en Damiaanactie van deze Kerstactie opnieuw een recordeditie te maken, om zo veel mogelijk patiƫnten een kans te bieden in de strijd tegen lepra en TBC.

Hier vindt je een sterkte reportage met de geweldige ex-profvoetballer Gert Verheyen, over de resultaten van de voorbije Kerstacties en wat deze betekende voor Damiaanactie.

Wil je iets kwijt over dit artikel of heb je een vraag?

Laat het ons weten