Kick-off project Nepal

Kick-off project Nepal

Hiep, hiep, hoera! De Nepalese overheid ondertekende zopas de Project Agreement met Damien Foundation Nepal. Ons project is nu officieel van start gegaan. Voortaan zullen we ook hier lepra en tbc bestrijden. We wensen onze Nepalese collega’s alvast veel succes!

Enkele Cijfers

34.000 = het aantal nieuwe tbc-patiënten, en patiënten die na hun behandeling weer getroffen werden door tbc, in Nepal in 2016. 350 van hen hadden een multiresistente (MDR) vorm van tbc, 17 zelfs een ultraresistente (XDR).
3000 = het aantal nieuwe leprapatiënten in het land in 2016.

Onze doelstellingen?

Lepra

  • Het aantal mensen met een fysieke beperking drastisch verminderen.
  • De ziekte tegen 2020 elimineren uit alle districten van Nepal.
  • Socio-economische ondersteuning bieden aan patiënten
  • ‘Capacity building’ van lokale gezondheidswerkers.

Tbc

  • De nieuwe behandeling van 9 maanden tegen MDR implementeren.
  • Socio-economische ondersteuning van tbc-patiënten.
  • ‘Capacity building’ van lokale gezondheidswerkers.

Dokter Sushil Koirala – “The Rose Doctor”

Dr. Sushil Koirala vertegenwoordigt Damiaanactie in Nepal al sinds juni 2016. Hij is een van de weinigen in het land die lepra- en tbc-patiënten wil behandelen; anderen zijn bang om zelf besmet te raken of gestigmatiseerd te worden door de bevolking.

Dr. Sushil niet. Hij bevecht dit stigma zelfs met een leuk, persoonlijk initiatief: rozen uitdelen! Door rozen aan patiënten te schenken wil hij hen niet alleen een hart onder de riem steken, maar ook weer een glimlach op het gezicht toveren. Sinds 2009 deelde hij al zo’n 25 000 rozen uit in alle kleuren van de regenboog, als symbool voor onze diverse maatschappij.

Wil je iets kwijt over dit artikel of heb je een vraag?

Laat het ons weten