Leven na lepra

Leven na lepra

Het begon met een paar vlekken op de armen en benen van de Comoriaanse Hadidja (18 jaar). Op het eerste zicht zagen de vlekken er onschuldig uit. Dus vertelde Hadjidja het aan niemand en verstopte ze haar vlekken.

Na een tijd merkte Hadjidja ook een gevoelloze vlek op haar voet. En de zenuwen in beide voeten waren opgezwollen en pijnlijk.

Maar het was pas toen haar moeder de vlekken op haar huid ontdekte dat ze samen naar de dokter gingen. Haar moeder dacht in eerste instantie dat het om een schimmelinfectie ging. Maar Abdoul, gezondheidsmedewerker van Damiaanactie, verwees Hadjidja en haar moeder meteen door naar een arts van Damiaanactie op de Comoren. Hij stelde al snel de diagnose: lepra.

Hadjidja was dus echt ziek. Ze startte meteen een behandeling die ze nauwkeurig op moest volgen van de dokter. Ook al had ze lepra, toch was Hadidja opgelucht. Ze was blij dat ze uiteindelijk toch van die vlekken zou afraken.

En Hadjidja heeft nog iets om naar uit te kijken: binnenkort trouwt ze met de liefde van haar leven. En daar zal lepra haar niet van weerhouden!

Wil je iets kwijt over dit artikel of heb je een vraag?

Laat het ons weten