Luc Janssens is heengegaan

Luc Janssens is heengegaan

Een trieste dag voor Damiaanactie. Juc Janssens (links) heeft ons verlaten. Luc was de allereerste arts die als vrijwilliger in het buitenland ging werken voor ons.

Een kort overzicht van zijn carrière:

1978, Noord-Kivu - Luc Janssens trekt naar Congo en zet zich hier twee jaar lang in voor de lepra- en tuberculosebestrijding. Hij wordt ook gevraagd deel te nemen aan verschillende onderzoeken met als doel een nieuw en verbeterd behandelingsschema voor lepra te vinden. Door zijn gedrevenheid en wetenschappelijke discipline is hij een gewaardeerd en belangrijk lid van het researchteam.

1987, Brussel - Luc neemt afscheid van Congo en trekt naar Brussel waar hij eerst medisch adviseur wordt en daarna directeur van het departement projecten. Hij vormt Damiaanactie in 8 jaar tijd om tot een internationaal gerespecteerde organisatie op gebied van lepra- en tuberculosebestrijding.

1995 - De daaropvolgende jaren trekt Luc naar Indonesië, Oezbekistan en Georgië om ook daar tuberculose aan te pakken. In 2014 gaat hij op pensioen, maar stilzitten kan hij niet. Hij gaat nog sporten, wandelen in de bergen en zelfs geschiedenis studeren aan de universiteit.

2017 - Jammer genoeg is Luc heengegaan. Wij willen graag onze oprechte deelneming betuigen aan zijn echtgenote, kinderen en familie. Rust in vrede Luc, en dank je wel voor al je inzet en motivatie doorheen de jaren.

Wil je iets kwijt over dit artikel of heb je een vraag?

Laat het ons weten