Maak kennis met Doran Raes, geboren stiftjesverkoper

Maak kennis met Doran Raes, geboren stiftjesverkoper

Elk jaar weer staan meer dan 1000 scholen voor Damiaanactie paraat. Duizenden leerlingen trekken erop uit om stiftjes aan de man te brengen. Ook Doran was er dit jaar bij, voor de eerste keer. En hij redde in z'n eentje maar liefst 16 levens:

"Onze leraren op school deden een oproep om mee stiftjes te verkopen. Ik wist meteen: dat is iets voor mij. Zo verkochten we stiftjes aan de kerk, vlak voor de mis. Het verliep heel vlot. Sommige mensen heb ik nog een tweede keer stiftjes aangeboden, en de meeste zeiden dan: 'kom, geef nog maar een pakje'. Enkele mensen zeiden 'neen' tegen één van de andere vrijwilligers, maar wanneer ik het nog eens vroeg zeiden ze toch 'ja'. Dat was leuk".

Na de stiftjesverkoop trokken de leerlingen naar het Sint-Hendrik college in Deinze. Daar liepen ze Maxime tegen het lijf, een genezen tbc-patiënt uit Congo: "Het was echt heel tof om hem te ontmoeten. Nu ik Maxime ken, is het nog fijner te weten dat het geld van de stiftjes dient voor de genezing van mensen, net zoals hij.

Doran's enthousiasme is duidelijk niet te stuiten: "Het was echt een leuke ervaring! Mijn tofste moment in de hele campagneperiode? Toen ik hoorde hoeveel stiftjes ik had verkocht, en hoeveel mensenlevens ik daarmee kon redden. Volgend jaar doe ik zeker opnieuw mee!".

Wil je iets kwijt over dit artikel of heb je een vraag?

Laat het ons weten