Maak kennis met Marleen, coördinator stiftjesverkoop in Mechelen

Maak kennis met Marleen, coördinator stiftjesverkoop in Mechelen

Van het voetbalstadion tot de kerstmarkt en de vele zomerfestivals: het hele jaar door maak je kans om de stiftjes van Damiaanactie te spotten. Een bende trouwe vrijwilligers zetten, elk in hun eigen buurt, Damiaanactie mee op de kaart. Zo ook Marleen Kellens in Mechelen.

"Al meer dan 10 jaar ben ik vrijwilliger. Zo sta ik dikwijls met een Damiaanactie-stand op de kerstmarkt en op het Ottertrotter festival in Mechelen. En natuurlijk ook aan het warenhuis tijdens het campagneweekend. De mensen herkennen me intussen. Dat leidt dikwijls tot fijne reacties: 'Ha, de stiftjes! Goed dat je hier staat, de mijne zijn bijna leeg', of 'Ik koop er elk jaar hé!' ".

Marleen heeft aan enthousiasme en motivatie dan ook geen gebrek: "In januari ontmoette ik Junior, een genezen lepra-patiënt uit Congo. Als verstoten straatkind was hij enkele jaren geleden nog ten einde raad, wilde hij sterven. Vandaag is hij gezond, gaat hij naar school, en kan hij zijn plan trekken. Junior is het levende bewijs je nooit mag opgeven."

Binnen enkele weken trekt Marleen met Damiaanactie op inleefreis naar India, ze kijkt er enorm naar uit: "Ik zal er voor het eerst lepra en tbc-patiënten ontmoeten. Ik ben volop brilmonturen aan het verzamelen. Bij de opticien mag ik er alvast een heel aantal ophalen, en ook de parochie helpt mee. Dankzij de bril kunnen melaatsen met oogverlamming hun ogen tegen het vuil beschermen. Alle beetjes helpen"

Wil je iets kwijt over dit artikel of heb je een vraag?

Laat het ons weten