Maak kennis met Walter, Steunpuntverantwoordelijke Oost-Vlaanderen

Maak kennis met Walter, Steunpuntverantwoordelijke Oost-Vlaanderen

Duizenden vrijwilligers in alle uithoeken van Belgiƫ zetten zich in voor Damiaanactie. Dat vraagt om enkele straffe figuren om alles in goede banen te leiden, en dit per provincie. Meer dan 11 jaar al neemt Walter Samyn Oost-Vlaanderen voor zijn rekening. Eerst samen met Ignace, en sinds een jaar in zijn eentje:

"Het is een zeer afwisselende opdracht. De ene dag werk ik mee aan het op poten zetten van een stiftjesverkoop op KAA Gent. De andere dag begeleid ik onze campagnemeter Charlotte op haar bedankingsronde langs Oost-Vlaamse scholen. Daarnaast kunnen scholen ook steeds bij mij terecht om stiftjes, affiches of ander campagnemateriaal te bestellen. Het is fijn om zo'n verbindende rol te spelen."

Het campagneweekend is voor Walter dan ook het hoogtepunt van het jaar. Het contact met enthousiaste vrijwilligers werkt aanstekelijk: "Het zijn van die kleine momenten die me vaak het meest raken. bvb, de Edugo Scholengroep in Oostakker die spontaan al op vrijdagavond stiftjes begint te verkopen aan de warenhuizen. Of het Sint-Paulus Instituut dat elk jaar opnieuw met meer dan 100 leerlingen paraat staat. Dat enthousiasme, daar trek ik me ongelooflijk aan op".

Ook de toenemende aandacht voor Damiaanactie in het nieuws is Walter niet ontgaan: "Dat minister voor ontwikkelingssamenwerking De Croo tijdens zijn bezoek aan Congo ook in het CEDA ziekenhuis van Damiaanactie langs gaat, dat wil toch wat zeggen. Dan moeten we toch goed bezig zijn."

Wil je iets kwijt over dit artikel of heb je een vraag?

Laat het ons weten