Nationaal startschot campagneweekend Damiaanactie

Nationaal startschot campagneweekend Damiaanactie

Leerlingen van twee Brusselse scholen verkochten het eerste pakje stiftjes van ons campagneweekend aan minister Alexander De Croo.

Ines, Mike en Pato, 3 leerlingen van het Koninklijk Atheneum Etterbeek in Brussel, en Lola, Eole en Celia van het Sint-Hubertus College in Watermaal Bosvoorde, trokken vanmiddag naar het kabinet van vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo om hem hun allereerste officiële pakje stiftjes van het campagneweekend te koop aan te bieden. Voor ze het wisten waren ze een uur in gesprek met de minister. Meteen de aftrap van de nationale Damiaanactie-campagne.

“Vorig jaar bracht ik op mijn allereerste terreinbezoek aan Congo een bezoek aan Damiaanactie. Ik was er onder de indruk van hun inzet voor multiresistente tuberculosepatiënten“, aldus minister De Croo. “Wist je dat tuberculose elk jaar wereldwijd acht tot tien miljoen nieuwe slachtoffers maakt, en dat er jaarlijks ook nog eens 230.000 nieuwe leprapatiënten worden opgespoord? Het is van groot belang dat deze ziektes worden aangepakt. Ik draag deze campagne tegen lepra en tbc dan ook een warm hart toe.”

Sinds 1964 heeft Damiaanactie al miljoenen patiënten opgespoord en behandeld en schonk ze deze mensen opnieuw hoop en waardigheid. Maar alleen kan Damiaanactie dit niet bereiken. Damiaanactie blijft de strijd tegen lepra en tbc voortzetten met de hulp van duizenden vrijwilligers in eigen land.

“De kans is erg groot dat je dit weekend onze stiftjesverkopers tegenkomt in de straat of aan de supermarkt“, zegt Alex Jaucot, algemeen directeur bij Damiaanactie. “Hartelijk dank alvast aan alle vrijwilligers voor hun fenomenale inzet en aan iedereen die een pakje stiftjes op de kop tikt. 40 euro is al voldoende om een lepra- of tbc-patiënt te behandelen. We hopen dan ook dat we na afloop van dit campagneweekend duizenden extra levens zullen kunnen redden.”

Wil je iets kwijt over dit artikel of heb je een vraag?

Laat het ons weten