Op fietsavontuur naar Nicaragua met MoNiCare

Op fietsavontuur naar Nicaragua met MoNiCare

Ben je een fietsliefhebber met het hart op de juiste plaats én zin voor avontuur? Dan is een MoNiCare fietsreis misschien wel wat voor jou.

MoNiCare staat voor mountainbike, Nicaragua en ‘Care’ (ofwel: 'zorgen voor'). Samen met 20 fietsfanaten trekt MoNiCare in november voor 2 weken met de mountainbike door Nicaragua, het land van meren en vulkanen.

Fiets je met hen mee? Dan fiets je ten voordele van projecten voor onderwijs, gezondheid, gehandicapten en tegen armoede. Dokter Toon Bongaerts, vertegenwoordiger van Damiaanactie in Nicaragua, is de man ter plaatse die alle projecten in goede banen leidt. Ook hij trekt tijdens de fietstrip zijn wielrennersoutfit aan om samen met de groep de gesteunde projecten te bezoeken.

"Dankzij de MoNiCare Tour van vorig jaar krijgen 20 genezen tuberculosepatiënten een waardig dak boven hun hoofd, kunnen 50 kinderen naar de lagere school, en worden er 150 kinderen met een handicap geholpen. Dit jaar willen we minstens even goed doen!"

Wil je meefietsen, dan is een stevige conditie geen overbodige luxe. De tochten zijn 40 tot 50 kilometer lang en duren gemiddeld 4 à 5 uur per dag. Het wordt fietsen door een heuvelachtig gebied, op een ruw terrein, en met af en toe pittig klimwerk. Hou ook rekening met temperaturen tussen 30 en 35 graden in dit droge seizoen.

Wat echter als een paal boven water staat, is dat het MoNiCare fietsteam één groep vormt: samen uit, samen thuis! Dat is hun leuze.

De laatste inschrijvingsdatum is 1 juli 2015. Wil je graag meer weten? Neem dan een kijkje op http://www.monicare.be/ of in de MoNiCare folder https://goo.gl/rt915y

Wil je iets kwijt over dit artikel of heb je een vraag?

Laat het ons weten