Persberichten

Persberichten

Campagneweekend Damiaanactie: Samen kunnen we echt een leven redden

In een wereld die alsmaar virtueler wordt, wil Damiaanactie de werkelijkheid niet uit het oog verliezen. De infectieziekte lepra slaat ook vandaag nog genadeloos toe. Voor wie ziek wordt, mag de kans op een behandeling geen droom blijven. Met 50 euro kunnen we dit werkelijkheid laten worden. Laten we samen in actie schieten tegen lepra.

De echte wereld
Onze wereld wordt alsmaar virtueler. De goede oude computer maakte plaats voor handige tablets en smartphones. En we slepen onze draagbare beeldschermen overal mee naar toe. Als aangenaam tijdverdrijf tokkelen we en staren we erop los. Niets mis mee om af en toe te ontsnappen. Zelfs broodnodig om even op de pauze knop te drukken.

Je hoofd leegmaken met een stevig potje Patience of binnenstappen in een spelwereld waarin niets ons kan raken en we extra levens kunnen kopen, kan zorgen voor de nodige afleiding. Al mogen we de werkelijkheid niet vergeten. Een werkelijkheid die soms hard is en waarin fundamentele rechten niet altijd bestaan. Zoals het recht op gezondheidszorg.

De prijs van een leven
Het is deze realiteit die Damiaanactie belicht in haar januaricampagne. In de 21ste eeuw waarin onze blik gericht is op de toekomst, vraagt Damiaanactie aandacht voor een ziekte die voor ons misschien middeleeuws klinkt maar nog altijd slachtoffers maakt: lepra. Damiaanactie vraagt aandacht voor mensen die de strijd met lepra aangaan.

Mensen die we een eerlijke kans op een behandeling willen geven. Mensen voor wie toegang tot gezondheidszorg niet altijd een evidentie is. Laat deze kans op een behandeling voor hen geen droom blijven, maar realiteit worden. Want met 50 euro kunnen we deze droom werkelijkheid laten worden en kan Damiaanactie een patiënt behandelen.

Samen in actie
Samen kunnen we een echt leven redden. Daarom trekt Damiaanactie opnieuw de straat op. In het weekend van 26, 27 en 28 januari roepen we iedereen op om de gekende stiftjes te kopen of te verkopen (€ 6 voor een pakje van vier) of om Damiaanactie te steunen met een gift via het rekeningnummer BE05 0000 0000 7575. Samen in actie tegen lepra.

Meer informatie:
Te vinden in het persdossier van de campagne.

Voor meer info kan je terecht bij Line Lismont
line.lismont [at] damiaanactie.be
gsm 0488 625 645

Wil je iets kwijt over dit artikel of heb je een vraag?

Laat het ons weten