Damiaanactie wint de Standaard Solidariteitsprijs!

Damiaanactie wint de Standaard Solidariteitsprijs!

De jury was het voor een keer roerend eens: "Damiaanactie stak erboven uit door iets prikkelends toe te voegen aan een eenvoudig idee."

De Standaard Solidariteitsprijs wordt dit jaar al voor de dertiende keer georganiseerd. Voor het eerst komt Damiaanactie als winnaar uit de bus, met wat de jury een "bedrieglijk eenvoudige advertentie" noemt.

Een grote pluim, ook voor Flexus, dat sinds 2003 elk jaar voor ons op de afspraak is. Uit het juryrapport:

"Het beeld, een treurig kijkend Afrikaantje, is zowel banaal als ontroerend en heeft op het eerste gezicht iets van been there, done that: heel wat andere ngo's gaan met iets soortgelijks aan de slag en halen daarom vaak niet eens de longlist. Maar de tekst bij de foto maakt de advertentie zoveel trefzekerder: een organisatie vraagt uw gift, maar geeft zelf aan dat ze behalve uw hart en uw portemonnee ook uw fiscaal verstand aanspreekt.

Wat aanvankelijk een beetje cynisch lijkt, blijft hangen als een wervende eyecatcher. Een eenvoudig en pretentieloos idee wordt zo uitgevoerd dat het voor elk van de juryleden de terechte winnaar is."

Gefeliciteerd ook aan de Vlaamse Vereniging voor Autisme en Choco, die de Publieksprijs in de wacht sleepten, en aan alle andere genomineerden. 2015 was een zeer sterke en mooie editie.

In de loop van het najaar wordt onze advertentie nog driemaal gratis en paginagroot gepubliceerd. Bedankt, De Standaard!

Wil je iets kwijt over dit artikel of heb je een vraag?

Laat het ons weten