Topvrijwilligers op bezoek bij Damiaanactie in India

Topvrijwilligers op bezoek bij Damiaanactie in India

Elk jaar biedt Damiaanactie‬ enkele topvrijwilligers de kans om haar projecten, patiënten en medewerkers in het Zuiden te leren kennen: de traditionele 'Paasreis'. Editie 2015 trok deze week naar Nellore, Chennai en Pollambakkam in India.

Marleen, Frederic, Hugo, Tim, Nadine en Peggy zijn de straffe vrijwilligers die samen met ons op pad gingen. Eén van de locaties die een sterke indruk bij hun naliet was het Damiaanactie-ziekenhuis in Nellore.

Ze namen er een kijkje achter de schermen in het gespecialiseerd tbc-labo, en waren in het ziekenhuis ook getuige van een operatie waarbij een jonge leprapatiënt een handcorrectie onderging. Leprachirurgie is immers een terrein waarin Damiaanactie zich gespecialiseerd heeft en waarin we in volle expansie zijn.

Naast de medische bezoeken ontdekten de vrijwilligers ook de rijke cultuur van India. Een bezoek aan enkele verscholen tempels mocht dan ook niet ontbreken.

Morgen staan onze vrijwilligers al weer op Belgische bodem, een onvergetelijke ervaring rijker. In afwachting van hun verhalen vind je bij dit artikel alvast enkele sfeerbeelden.

Wil je iets kwijt over dit artikel of heb je een vraag?

Laat het ons weten