Wie is wie

Wie is wie

Het nationale secretariaat van Damiaanactie coördineert alle internationale projecten en nationale campagnes. Wil je de persoon Damiaan beter leren kennen en beter begrijpen? Ben je benieuwd waar hij geboren is en hoe hij vroeger leefde? Breng dan eens een bezoek aan zijn geboortehuis in Tremelo. De waarden die Damiaan bezielden op een eigentijdse manier doorgeven aan jongeren en volwassenen: dat is het doel van het Damiaanvormingscentrum.

Het nationaal secretariaat

Departement Communicatie

Departement Projecten

Departement financiën, administratie en HR

De raad van bestuur

Voorzitter
Xavier Ortegat (Brussel)

Leden
Hans De Beenhouwer (Lennik)
Alain De Clercq (Brussel)
Lieve Deckers (Eupen)
Guido Knops (Mechelen)
Steven Osaer (Brasschaat)
Jean-Pierre Schenkelaars (Luik)
Françoise Portaels (Brussel)
Dirk Vercruysse (Ooigem)
Martine Van den Berghe (Oostende)

Damiaanvormingscentrum

De waarden die Damiaan bezielden op een eigentijdse manier doorgeven aan jongeren en volwassenen: dat is het doel van het Damiaanvormingscentrum.

Aalbeeksesteenweg 13
8500 Kortrijk
www.damiaanvormingscentrum.be

Museum

Na jaren van plannen en onderhandelen wordt het Damiaanmuseum vernieuwd. Het ‘oude’ museum sloot op zondag 4 november 2013 definitief de deuren. De museumcollectie werd zorgvuldig ingepakt en verhuisd. Okotber 2014 werd gestart met de bouwwerken. Eind mei 2017 opent het Damiaanbelevingscentrum haar deuren.

Klaar om Damiaanambassadeur te worden? Het Damiaanmuseum zoekt naar hartelijke, creatieve en leergierige medewerkers, die als vrijwilliger met gevoel voor verantwoordelijkheid aan de slag gaan.

Damiaanmuseum
Pater Damiaanstraat 37
3120 Tremelo
Tel: 016/53 05 19
Fax: 016/53 05 19

Het Damiaanmuseum is verbonden met het Damiaancentrum in Leuven, dat door de Paters Picpussen wordt beheerd. Hier kun je deelnemen aan activiteiten die de waarden en bezieling van Damiaan op een eigentijdse manier overbrengen (steeds na afspraak): een bezoek, een gesprek, een video, een picknick, een oasemoment bij het graf van pater Damiaan ,... Je kunt de lokalen ook voor andere activiteiten gebruiken. (De kerk aan het Damiaanplein is iedere dag open vanaf 9.00 uur tot 17.45 uur)

Damiaancentrum
Sint-Antoniusberg 5
3000 Leuven
Tel: 016/31 63 63 of 016/31 63 68
Fax: 016/22 55 42
Website: www.damiaanvandaag.be

Wil je iets kwijt over dit artikel of heb je een vraag?

Laat het ons weten