Bereikbaarheid

Bereikbaarheid

Het nationaal secretariaat van Damiaanactie bevindt zich vlakbij metrostation Simonis/Elisabeth, op de grote laan tussen de Basiliek van Koekelberg en het kanaal van Brussel (ter hoogte van Ijzer). Zo kan je ons bereiken:

Met het openbaar vervoer

Metro

Het nationaal secretariaat bevindt zich op wandelafstand van metrostation Simonis/Elisabeth, dat op de lijnen 2 en 6 ligt. Van het station wandel je ongeveer 500m in de richting van het centrum, met je rug naar de Basiliek van Koekelberg. Het secretariaat ligt aan de linkerkant.

Trein

Brussel-Noord

Wandel vanaf Brussel-Noord tot aan het Rogierplein—vlakbij City 2 en de Nieuwstraat. Neem hier metro 2 of 6 in de richting van Elisabeth.

Brussel-Zuid

Kies in Brussel-Zuid voor lijn 2—richting Simonis—óf lijn 6—richting Koning Boudewijn. Daarna: zie 'Metro'.

Tram

Je kan tram 19 (halte Simonis) of tram 51 (halte Jubilé) nemen. Het secretariaat bevindt zich op de brede Leopold II-laan, op wandelafstand van elk van deze haltes.

Bus

Elke bus van De Lijn of de MIVB stopt aan de haltes Simonis of Ourthes. Het secretariaat bevindt zich op de brede Leopold II-laan, op wandelafstand van elk van deze haltes. Deze bussen van De Lijn stoppen vlakbij: 213, 214, 250, 251, 355, 460, 461 en 462. De volgende bussen van de MIVB stoppen ook vlakbij: 13, 14, 15, 20, 87 en 89.

Met de wagen

Vanop de E40, richting Gent

Rij rechtdoor tot aan de Basiliek van Koekelberg (m.a.w. zonder de R0 op te rijden). Rij op het einde van de Keizer Karellaan de tunnels niet in, maar sla rechtsaf. Rij helemaal rond de Basiliek tot aan Simonis (1,3km). Sla hier opnieuw rechtsaf en rij de Leopold II-laan in tot nr. 263.

Vanop de Brusselse Ring 0, richting Groot-Bijgaarden

Neem de afrit Gent (E40)-Koekelberg richting Koekelberg. Rij rechtdoor tot aan de Basiliek van Koekelberg. Rij op het einde van de Keizer Karellaan de tunnels niet in, maar sla rechtsaf. Rij helemaal rond de Basiliek tot aan Simonis (1,3km). Sla hier opnieuw rechtsaf en rij de Leopold II-laan in tot nr. 263.

Vanop de Brusselse Ring 0, richting Antwerpen

Op de Ring neem je afrit 9 (AZ-VUB, Jette). Volg daarna “Jette”. Volg de Universele Tentoonstellingslaan tot aan het Eeuwfeestplein, waar de weg zich splitst. Neem nu links de Jettelaan tot aan het Simonisplein. Rij dan de brede Leopold II-laan af en laat de Basiliek van Koekelberg achter je. Na ongeveer 500 meter zie je links op nr. 263 het gebouw van het secretariaat.

Vanop de kleine ring rond Brussel (Rogierplein, Kruidtuin, Madou…)

Volg de kleine ring richting Koekelberg. Na het oversteken van het Kanaal Brussel-Charleroi rijd je nog een kleine kilometer rechtdoor. Het secretariaat bevindt zich aan de rechterkant, Leopold II-laan 263.

Wil je iets kwijt over dit artikel of heb je een vraag?

Laat het ons weten