Damiaanactie helpt kinderen naar school gaan

Damiaanactie helpt kinderen naar school gaan

Wij steunen sinds enkele jaren kinderen van leprapatiënten of genezen personen door hen een (financieel) duwtje in de rug te geven richting de schoolbanken. En met succes! In 2017 rondden verschillende studenten hun middelbare school af in DR Congo. Wie dit zijn? Dat lees je hier:

Joël en Agay

Kinshasa – Joël (links) en Agay mochten de deuren van het Sint-Damiaaninstituut van het Hôpital de la Rive, gelegen op het kamp van genezen verklaarde personen, met een gerust hart achter zich sluiten. Ze rondden er met succes hun commerciële en administratieve studies af.

Kininga en Arlette

Mosango – Kininga (links) en Arlette studeerden net af aan de middelbare school, waar ze pedagogie volgden. Pas op, het zijn niet Arlette’s ouders die aan lepra lijden… Zij is zelf sinds enkele jaren leprapatiënt.

Micheline en Colin

De middelbare school is niet noodzakelijk de eindhalte voor iedereen. Kijk maar naar Micheline (links) en haar broer Colin. Hij studeert economie aan de ‘Université Pédagogique Nationale’; zij commerciële en administratieve wetenschappen aan het ‘Institut supérieur pédagogique’ van Gombe. Damiaanactie helpt hen niet meer direct, maar hun moeder werkt in het Hôpital de la Rive en Colin werkt 2 dagen per week in Ceda, het ziekenhuis waar Damiaanactie strijdt tegen multiresistente tuberculose.

De kleuterschool

En last but not least, een kleine knipoog naar de kindjes van de kleuterschool van het Hôpital de la Rive. Hier staan ze met Nadine op de foto, de verpleegster die waakt over de genezen verklaarde personen die nog steeds op het terrein wonen. Wist je dat de meerderheid van deze kinderen kleinkinderen zijn van bewoners van het kamp? Hun juf is bovendien getrouwd met één van die genezen personen. Zoals je ziet, lepra betekent niet het einde van de wereld!

Wil je iets kwijt over dit artikel of heb je een vraag?

Laat het ons weten