Act local, think global... ook in uw school?

Act local, think global... ook in uw school?

Een pannenkoekennamiddag, wafelenbak, auto’s wassen, sponsorloop, munttapijt, een fototentoonstelling, … Er zijn zoveel leuke manieren om met de klas of school geld in te zamelen.

Een verkoop binnen de schoolmuren

Sommige scholen kiezen ervoor om een verkoop op te zetten specifiek voor de leerlingen. Andere scholen kiezen dan weer om leerlingen stiften te laten verkopen door aankoop via ouders, grootouders, ... Zoek als school naar de formule die het best bij je past.
Hoe het aan te pakken met het verzamelen van het ged? Hoe al de stiften terugvorderen? ...??? Veel praktische vragen waar jullie ongetwijfeld zelf al een antwoord op hebben, maar als je toch nog vragen hebt, aarzel niet om ons te contacteren.

Een winkelverkoop opstarten

• Motiveer leerlingen en leerkrachten om mee te helpen

TIP: Volwassen begeleiders zijn echt een must
TIP: hoe meer en leuke reclame, hoe meer kans op respons
TIP: vraag zeker toelating aan de ouders als de verkoop doorgaat buiten de schooluren

• Wij helpen je graag verder met het opzetten van je winkelverkoop: aarzel niet om Roos, Nancy of Benjamin te contacteren of een regionale medewerker uit jouw buurt.

Een andere gekke actie uitwerken

Sommige scholen kiezen er voor om geen stiften te verkopen, maar zetten graag een andere actie op: wafels bakken, Indische gerechten klaarmaken, snoepverkoop, een vastensponsortocht, een spaghetti avond, een quiz, een fuif, ... Je kan het zo gek niet bedenken.
Meestal aan inspiratie geen gebrek. Toch een beetje inspiratieloos: contacteer ons en we denken graag mee met je na.
Het is ook altijd leuk om foto’s te krijgen achteraf van je actie. We maken er dankbaar gebruik van op onze (regionale) facebookpagina.

Wil je iets kwijt over dit artikel of heb je een vraag?

Laat het ons weten