Doe een gift

Doe een gift

Met 50 euro redden we samen al een mensenleven. Vanaf 40 euro ontvang je bovendien een fiscaal attest. Je kunt je gift vlot online aan ons overmaken. Of ons continu steunen met een bestendige opdracht. Ook erfenissen en legaten zijn mogelijk.

Een eenmalige gift

Download het overschrijvingsformulier
Schrijf het bedrag over op ons rekeningnummer: BE05 0000 0000 7575 (BIC BPOTBEB1).

Een periodieke gift

Je kunt onze organisatie ook herhaaldelijk steunen met een financiële gift. Kies voor een domiciliëring. Je bank stort dan maandelijks automatisch een vast bedrag op onze rekening.

Steun onze campagne

Koop onze stiften! Je kunt ze zelf gebruiken, wegschenken, verkopen ... Maar je kunt ook tijdens ons campagneweekend van 26, 27 en 28 januari 2018 een verkoopactie opzetten in jouw gemeente of parachie.

Let wel: de aankoop van stiftjes geeft geen recht op een fiscaal attest.

Neem Damiaanactie op in je testament

Damiaanactie is erkend als niet-gouvernementele organisatie door de DGOS en de Europese Unie. Wij zijn daarom gemachtigd om erfenissen en legaten te ontvangen.

Fiscaal aftrekbaar

Voor elke gift van 40 euro en meer per jaar ontvang je een fiscaal attest. Sinds 2013 heeft iedereen recht op 45 % vermindering, ongeacht het belastbaar inkomen. Het bedrag dat fiscaal aftrekbaar is, beperkt zich tot 10% van de totale netto-inkomsten voor privépersonen (met een maximum van 353.480 euro). En tot 5% van de winsten voor bedrijven (met een maximum van 500.000 euro).

Wil je iets kwijt over dit artikel of heb je een vraag?

Laat het ons weten