Doelstellingen & impact

Doelstellingen & impact

Damiaanactie bestrijdt lepra en tbc op lange termijn. Daarom genezen we niet alleen, maar bouwen we ook aan de toekomst. Letterlijk. Wil jij je steentje bijdragen? Dat kan. Door deel te nemen aan een van onze bouwkampen. De inschrijvingen voor 2017 zijn reeds afgerond. Heb je heel veel interesse, neem dan zeker contact op met Dorina Pagliaro, dorina2205 [at] msn.com, +32 479 26 61 38.

Doelstellingen

Voor de partnerlanden
Voor het opsporen en behandelen van lepra- en tbc-patiënten is een goede infrastructuur nodig. De partnerlanden van Damiaanactie vragen regelmatig om een verbouwing of nieuwbouw te financieren.

Aangezien de lokale autoriteiten het best de noden en prioriteiten kennen, laten we de keuze van de bouwprojecten aan hen over. Damiaanactiebouwkampen tracht zo veel mogelijk aan deze vraag tegemoet te komen.

Voor de deelnemers
De deelnemers beleven een unieke en verrijkende ervaring door samen te werken met de lokale arbeiders. Bouwen wordt hier in de brede betekenis opgevat. Het kan gaan van nieuwe bouwwerken tot renovatie- en schilderwerken.

Daarnaast hebben zij de gelegenheid om kennis te maken met de werking van Damiaanactie op het terrein. Het vergezellen van de medische teams van Damiaanactie naar de dorpen en de ziekenhuizen versterkt deze unieke ervaring en laat bij elke deelnemer een onuitwisbare indruk na.

Boeiend avontuur

Als deelnemer aan een bouwkamp steek je de handen uit de mouwen. Metselen, schilderen, herstellen, stenen kappen, zand aanbrengen, … Door mee te werken aan een betere infrastructuur leg je de basis voor een efficiënte lokale gezondheidszorg. Een boeiende maar vooral rijke ervaring:

  • Je leert een land op een andere manier kennen.
  • Je legt contacten met de lokale bevolking.
  • Je bouwt letterlijk mee aan hun toekomst.
  • Je werkt mee aan een rechtvaardige wereld.

Je kan op bouwkamp gaan met een vriendengroep of een klasgroep.
OPGELET: je kan pas op bouwkamp vertrekken in het jaar dat je 18 wordt.

Impact

Sinds 1993 vonden er 181 bouwkampen plaats in India, Bangladesh, Ouzbékistan, Laos, Congo, Guatemala en Nicaragua.

Meer dan 1041 vrijwilligers namen eraan deel.

Dankzij deze bouwkampen werd er bijna 3,5 miljoen euro ingezameld om in de projectlanden te investeren.

Dorina Pagliaro, dorina2205 [at] msn.com, +32 479 26 61 38.

Wil je iets kwijt over dit artikel of heb je een vraag?

Laat het ons weten