Waarom Damiaanactie in uw testament opnemen?

Waarom Damiaanactie in uw testament opnemen?

U hebt geen testament opgesteld en hebt ook geen erfgenamen? Dan zal uw nalatenschap naar de staat gaan. Een goed doel opnemen in uw testament is daarom geen slecht idee. Neemt u Damiaanactie op in uw testament dan zet u zich nog een lange tijd in om lepra-, tuberculose- en leishmaniasispatiënten aan een betere toekomst te helpen.

Waarom Damiaanactie?

Ook vandaag nog, 125 jaar na het overlijden van ons grote voorbeeld Damiaan, toont lepra haar ware gelaat. Damiaanactie neemt sinds 1964 de touwtjes in handen om deze vreselijke ziekte de wereld uit te helpen. Maar ondertussen bevechten we ook nog 2 andere ziektes: tuberculose en leishmaniasis. Samen 3 infectieziektes die kunnen leiden tot verminkingen, sociale uitsluiting en immens leed. Zeker als ze niet op tijd aangepakt worden. De slachtoffers zijn veelal arme en kwetsbare mensen. Mensen voor wie toegang tot kwaliteitsvolle zorg geen alledaags gegeven is.

Door Damiaanactie in uw wilsbeschikking op te nemen maakt u een krachtige vuist tegen deze ziektes.

Nog te veel slachtoffers

Er is al heel veel veranderd sinds de tijd van Damiaan. We weten veel meer over de ziektes, en over de bacillen en parasieten die aan de oorsprong ervan liggen. Bovendien hebben we vandaag goede medicijnen die de ziektes relatief snel kunnen genezen. Toch vallen er nog veel slachtoffers.
Waarom? De patiënten zijn arm, en hebben geen toegang tot een goede gezondheidszorg. Ze worden dus niet, of niet tijdig, behandeld.
Gevolg? Dodelijke slachtoffers en personen met blijvende gevolgen van de ziektes.

Wat doet Damiaanactie?

Gelukkig is Damiaanactie er. Onze medewerkers sporen de patiënten actief op, bezorgen hen medicijnen en doen er alles aan om hen te genezen en de ziektes op tijd aan te pakken. Ze verzorgen ook de gevolgen van de ziektes. Verder informeren en sensibiliseren ze mensen, en re-integreren ze patiënten en genezen personen in de samenleving.

Damiaan als inspiratiebron

Ook vandaag nog laten we ons leiden door Damiaan. Zijn humanitair en sociaal werk inspireert ons dag in dag uit. Zijn ideeën hebben dan ook nog steeds een grote invloed op onze manier van werken.

Meer weten over:Damiaanactie
lepra, tuberculose en leishmaniasis
Damiaan

Onze beloftes

Onze organisatie opnemen in uw testament is een belangrijke beslissing die u uiteraard goed doordacht en degelijk geïnformeerd neemt. Wij zijn u alvast heel dankbaar voor het overwegen van deze optie en doen dan ook 5 plechtige beloften:

  1. Wij respecteren uw keuze en privacy. Wij erkennen dat uw testament een persoonlijke aangelegenheid is waarover u beslist wanneer de tijd rijp is.
  2. Wij zullen uw nalatenschap en alles wat u hierover vastgelegd hebt met alle respect behandelen. Uw wensen zijn onze leidraad.
  3. Uw legaat in uw testament aan Damiaanactie zal zeer zorgvuldig besteed worden.
  4. Wij zullen er alles aan doen opdat uw gift de grootst mogelijke impact heeft op het leven van lepra-, leishmaniasis- en tbc-patiënten wereldwijd.
  5. U kunt altijd bij Damiaanactie terecht voor alle vragen. Een toegewijd team staat voor u klaar.

Info

Wij bezorgen u graag de brochure ‘Het kleinste wordt groot als je het met liefde doet. Treed in de voetstappen van Damiaan door Damiaanactie op te nemen in uw testament.’ U ontvangt deze brochure gratis, vrijblijvend en in alle discretie via Helena Schalenbourg.
Contact:
Helena Schalenbourg, verantwoordelijke bedrijfsfondsenwerving en legaten
02 422 59 34 of 0470 10 10 50
Helena.Schalenbourg [at] damiaanactie.be

Wil je iets kwijt over dit artikel of heb je een vraag?

Laat het ons weten