Waarom Damiaanactie in uw testament opnemen?

Waarom Damiaanactie in uw testament opnemen?

Ook vandaag nog, meer dan 125 jaar na het overlijden van ons grote voorbeeld Damiaan, toont lepra zijn ware gelaat. Het is een vreselijke ziekte, die leidt tot verminkingen, sociale uitsluiting en immens menselijk leed. Door Damiaanactie in uw wilsbeschikking op te nemen, maakt u een krachtige vuist tegen deze ziekte.

Lepra: nog altijd een gemene ziekte

Armoede maakt ziek
Er is veel veranderd sinds de tijd van Damiaan. We weten nu welke bacterie lepra veroorzaakt. En we hebben ook goede medicijnen, antibiotica, die deze ziekte relatief snel kunnen genezen.Toch maakt lepra nog heel veel slachtoffers, gewoon omdat de patiënten arm zijn en geen toegang hebben tot gezondheidszorg.** Uit onwetendheid en angst worden ze nog te vaak verstoten, als paria’s. Gelukkig is er Damiaanactie.

Genezen en integreren in de maatschappij
Onze medewerkers sporen patiënten actief op. En daarbij gaan ze -letterlijk en figuurlijk- heel ver. Ze geven hen informatie. Ze bezorgen hen medicijnen. Ze genezen hen. Ze verzorgen de gevolgen van lepra, zoals verminkingen of een klauwhand. En ze doen er alles aan om de patiënten weer in hun gemeenschap te integreren en hen een waardig leven te geven. Precies zoals Damiaan het gewild zou hebben!

Damiaan als inspiratiebron
Samen met u maken we wereldwijd een verschil in de strijd tegen armoedeziektes zoals lepra en tuberculose. We laten ons daarbij leiden door het fantastische voorbeeld van Damiaan. Wat hij belangrijk vond, draagt ook Damiaanactie zeer hoog in het vaandel.

Uw legaat: dit beloven wij u plechtig

Een gift doen in uw testament, is een belangrijke beslissing, die u uiteraard goed doordacht en degelijk geïnformeerd neemt. Wij zijn u intens dankbaar als u beslist Damiaanactie op te nemen in uw testament en doen u vijf plechtige beloften:

  1. Wij respecteren uw keuze en uw privacy. Wij erkennen dat uw testament een persoonlijke aangelegenheid is, waarover u beslist als de tijd rijp is.
  2. Wij zullen uw nalatenschap en alles wat u hierover vastgelegd hebt met alle respect behandelen. Uw wensen zijn onze leidraad.
  3. Uw legaat in uw testament aan Damiaanactie zal zeer zorgvuldig besteed worden.
  4. Wij zullen er alles aan doen opdat uw gift in uw testament de grootst mogelijke impact heeft op het leven van lepra-, leishmaniasis- en tbc-patiënten wereldwijd.
  5. U kunt altijd bij Damiaanactie terecht voor al uw vragen. Een toegewijd team staat voor u klaar.

Wilt u meer info?

Wij bezorgen u graag de brochure:
Het kleinste wordt groot als je het met liefde doet. Treed in de voetstappen van Damiaan door Damiaanactie op te nemen in uw testament.
U ontvangt deze brochure gratis, vrijblijvend en in alle discretie via Helena Schalenbourg

Helena Schalenbourg
Projectbeheerder nalatenschappen & bedrijfsrelaties
Direct nummer 02/422 59 34
0470/10 10 50

Hoe Damiaanactie in uw testament opnemen?

Wil je iets kwijt over dit artikel of heb je een vraag?

Laat het ons weten